top of page

Moorlands Guinevere "Ginny, Neiti"

Oldenburg 15.6.2008, 14 v tamma

Väri ja merkit: tummanrautias, läsi, oe ps, ve ps, vt ps, ot ps

Säkä ja paino: 175cm ja 680kg

Rekisterinumero:

Luotu: 12.12.2021

 

E: evm

I: evm

Jälkeläiset: -

 

Ko: PsG (tavoitteena GP), painotuslaji

Re: 80cm

Ye: 120cm(irtohypytys), 100cm(ratsastajan kanssa)

Meriitit:

Om. Lena Hjorth

Hoitaja: -

Talli: Auburn Estate

Luonne

Ginny on erittäin kuuma ja herkkä tamma, jonka kanssa ei ole aina helppoa. Ginny myös helposti kerää virtaa, joka saa sen säikkymään.

 

Hoitaessa Ginny on herkkä ja luimii jos sitä harjaa liian karkealla harjalla. Jos hoidat Ginnyn tykkäämillä välineillä, Ginny on oikein suloinen ja hoitaa takaisin. Varustaminen kannattaa tehdä hitaasti ja pehmeästi, koska Ginny hermostuu jos on kiire tai hoppu. 

 

Ratsastaessa Ginny on tarkka istunnasta ja tarjoilee vähän mitä sattuu, jos ratsastajan istunta heiluu tai ratsastaja on epätasainen. Ginny myös hermostuu, jos ratsastajalla on epätasainen käsi ja saattaa hypätä pystyyn silloin tai muuten protestoida. Kun ratsastajalla on rauhallinen ja tasapainoinen istunta ja tasainen käsi, on ratsastus Ginnyn kanssa ruusuilla tanssimista.  Ginny on opetettu myös ajoon ja ajaessa Ginny on huomattavasti tasaisempi kuin ratsastaessa. On kilpailtu myös valjakkoajokilpailuissa.

 

Esteillä Ginny on erittäin säpäkkä ja ottaa nokkiinsa virheistä, esim. puomin kolauttamisesta, silloin Ginny saattaa esittää pari pukkia.

Maastossa Ginny on varma, mutta innokas ja sitä saakin vähän pidätellä maastossa.

Uusissa paikoissa Ginny on alkuun erittäin tarkka ja säikkyy pienestäkin poikkeamasta. Hetken ihmettelyn jälkeen Ginny tasoittuu ja on samanlainen käsitellä kuin yleensäkin.

 

Lastaus tulee myös hoitaa rauhassa ilman stressiä ja kiirettä, silloin Ginny kävelee täysin rauhassa hevosautoon.

 

Ginny rakastaa uimista ja se viedäänkin kesäisin vähintään kerran viikossa uimaan. Talvella se pääsee vesikävelemään.

 

Valitettavasti Ginny on kuitenkin tapaturmaherkkä ja ollaan saatukkin parannella lukuisia haavoja, yksi lievä puikkoluun murtuma, ähkyjä yms. Ähkyjen vuoksi Ginnyn juottamisen suhteen tulee olla tarkka erityisesti talvella. 

Taustaa

Ginny tuli Lenalle, kun Ginny oli 6-vuotias. Tammaa oli ratsastettu 4-vuotiaasta ja se oli 6-vuotiaana VaB-tasolla eli neiti oli varsin "valmis" paketti. Taival ei kuitenkaan ollut helppo ja ensimmäiset pari vuotta Ginny oli erittäin sulkeutunut, säikky ja arka. Klinikoilla juostiin eikä mitään varsinaista vikaa löytynyt. Ongelmat eivät tuntuneet ratkeavan ja Lena harkitsikin jo Ginnyn myymistä. Kesällä kuitenkin Lena laittoi Ginnyn isolle tammalaitumelle, jossa hän vieraili päivittäin rapsuttelemassa ja hoitamassa, mutta Ginnyltä ei vaadittu mitään. Kesän lopussa oli vastassa täysin erilainen hevonen, jonka kanssa pystyi aloittamaan treenaamisen ja tutustumisen oikeasti. Nyt taival on jatkunut suhteellisen tasaisesti jo pitkän aikaa ja aletaan olla lähellä päätavoitetta eli GP-tasolle pääsyä.

bottom of page